perjantai 16. helmikuuta 2018

Lasikukkia

Ihka ensimmäinen virkkausmallini valmistui vähän sattumalta. Näin kuvan hauskan mallisista kaakeleista ja ajattelin, etten olisi hoksannut niin monimutkaisen muotoisten palojen sopivan saumattomasti yhteen. Ryhdyin hahmottelemaan ruutua käsillä olevista langoista. Sidoin voimakkaat värit yhteen mustalla, ja lopputulos muistuttaa minusta vähän lyijylasia. Kolmas kokeilu tuotti jo oikean muotoisen kappaleen. Nyt paloja on valmiina jo sen verran, että uskallan luottaa siihen, että ne oikeasti sopivat yhteen.



Olen itse aloittelija virkkaamisessa, joten ohjekin on erittäin yksinkertainen ja yksityiskohtainen. Palat ovat tekniikaltaan yksinkertaisia, erikoissilmukoita ei tarvita. Sarjakuvamaisessa ohjeessa on paljon kuvia ja silmukoiden paikkoja olen yrittänyt erityisesti aikaisemmille kerroksille kiinnittyvien silmukoiden osalta korostaa. Höyrytin valmiit kappaleet muotoonsa ennen yhdistämistä.

Ihka ensimmäisen mallini koevirkkasivat Susku Öysti, Marja-Riitta Kopra ja Suvi Seppänen. Ensimmäisestä versiosta löytyi lukemattomia virheitä, toisesta enää muutama. Kiitos testaajille korvaamattomasta avusta! Huikatkaa jos virheitä tai epäselviä kohtia tuntuu vielä olevan niin korjataan. Noin yleisesti, ei se ole niin silmukan päälle! Minun peitossani on mukana kaikki ruudut ensimmäisestä luonnoksesta lähtien enkä ikinä laske silmukoita, kyllä ne yhteen sopivat vaikkei joka sivulla nyt ihan samaa silmukkamäärää olisikaan :)

Toivottavasti joku innostuu mallia kokeilemaan ja ruudusta syntyy eri näköisiä ja -tyylisiä versioita! Olisi ihana nähdä kuvia teidän versioistanne!
#virkattulasikukka

Lataa pdf-muotoinen ohje TÄÄLTÄ

7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! On tämä mukavaa hommaa, ihan perussilmukoilla voi tehdä vaikka minkä näköistä :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Voi kiitos! Seuraavat ideat pyörivät jo mielessä, pitäisi vain malttaa tehdä tämä ensin loppuun ja viimeistellä käännös englanniksi :)

      Poista
  3. Tämä on pakko tehdä kiitos on todella upee

    VastaaPoista